NİKAH İŞLEMLERİ



 

EVLİLİK BAŞVURUSUNDA GEREKEN BELGELER
1-EVLENME EHLİYET BELGESİ:Nüfus Müdürlüğünden alınacaktır.
2-NÜFUS CÜZDAN ASILLARI:Fotoğraflı,T.C. kimlik numaralı ve kişinin son medeni halini gösterir şekilde olacaktır. 
3-VESİKALIK FOTOĞRAF:Onikişer adet ön cepheden çekilmiş , sivil kıyafetli ve kişilerin son medeni halini gösterir şekilde olacaktır. Fotokopiyle çoğaltılan fotoğraflar işleme alınmayacaktır.
4-SAĞLIK RAPORU: Çiftler istenilen Belgelerle Memurluğumuza  müracaat ettikten sonra Memurluğumuz tarafından  sağlık raporu formu doldurularak  sağlık kuruluşlarına  sevk edilecektir.
 
UYARILAR
 
Müracaatta Çiftler birlikte bulacaktır.
16 (Onaltı) yaşını dolduran erkek ve kadın mahkeme kararı ile evlenir.
17(Onyedi) yaşını dolduran erkek ve kadın anne baba izni ile evlenir. Anne Baba müracaata rıza belgesi imzalamak üzere nüfus cüzdanlarının aslı ile birlikte hazır bulunacaktır. Anne Baba müracaata gelemeyecekse Noterden Muvafakatname getirecektir. Anne ve babadan birinin ölmüş olması halinde sağ olan veya boşanma halinde velayet verilmiş olan tarafın imzası yeterlidir.
18(Onsekiz) yaşını dolduran mahkemece koruma altına alınmamış olan  erkek ve kadın 
başka bir kimsenin rızası ve iznine bağlı olmaksızın evlenir. 
-Boşanan veya eşi ölen bayanın yeniden evlenebilmesi için boşanma veya eşinin ölüm tarihinden itibaren 300 (Üçyüz)  gün sürenin geçmesi gerekir. Bu süre (iddet müddeti)  dolmamış ise iddet müddetinin kaldırılması için mahkeme kararı gerekir.
 
 
ÜCRET
 
Oda Nikahı  : 100,00-TL ( Evlendirme memurunun odasında mesai saati içerisinde kıyılan nikahlar )
Not : Dini ve Resmi bayramlarda nikah akdi yapılmamaktadır.
        
 
ÇİFTLERİMİZE  MUTLULUKLAR DİLERİZ
 
 
YABANCI UYRUKLULARIN EVLENMELERİNDE GEREKEN BELGELER
(BAY VE BAYAN YABANCILAR İÇİN)
 
1) Evlenme Ehliyet Belgesi( Ehefahigkeitszeugnis):Çok dilli veya Apostilli değil ise, Noter tasdikli Türkçe açıklamalı Dışişleri Bakanlığından onaylı olacaktır.
2) Doğum Belgesi (Geburtsurkunde):Çok dilli değil ise Noter tasdikli Türkçe Açıklamalı olacaktır.(Formül A)
3) İkamet Belgesi(Aufenthaltbescheinigung):Çok dilli değilse, Noter tasdikli Türkçe açıklamalı olacaktır.
4)Nüfus Cüzdanı veya Pasaportun yeminli Tercüman tarafından Türkçe’ ye tercüme edilmiş ve Noter tasdikli olacaktır.
5)Vesikalık Fotoğraf: Beşer adet, ön cepheden çekilmiş, sivil kıyafetli ve kişilerin son halini gösterir olacaktır.
6)Daha Önceden Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olanlar Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığından çıktığına dair Nüfus  Kayıt örneğini Nüfus Müdürlüğünden alacaktır. 
 
ÜCRET
 
Yabancı Evlilik :100,00-TL  ( Belediyemiz evlendirme salonunda mesai saatleri içerisinde kıyılan nikahlar )
Not : Çifte uyruklu vatandaşlarımız, Nikah akidlerini T.C. vatandaşı olarak yapmak zorundadırlar.
 
 
ÇİFTLERİMİZE  MUTLULUKLAR DİLERİZ ...